9 aug. 2013

Veckans film: Identity Thief

Jag har sett en komedifilm som inte fått så mycket reklam för sig (eller så har jag helt enkelt levt under en sten), med tanke på vilka skådespelare som är med i den. 

Jason Bateman (Arrested Development, Horrible bosses) och Melissa McCarthy (Mike&Molly, Bridemaids) spelar mot varandra med samma namn. Problemet är att Jason faktiskt heter Sandy Patterson, till skillnad från Melissa, som har stulit hans namn och använt det i pengasyfte. 

Sandy är på väg att förlora allt, då han jobbar med andras pengar och man har utfärdat en arresteringsorder på Sandy Patterson. Ingen skulle ju lita på någon med bedrägerier i sitt förflutna, eller hur? Nä, så känner även hans chef. Han får dock rätt hos Denver-polisen, som har bett om en bild på den Sandy som Florida vill plocka in - en kvinna. Han får gå fri, men om han vill påskynda processen lite och bli rentvådd så får han hämta henne själv och ge till polisen. Det är ju liiiite lättare sagt än gjort. 
Här ser man skillnaden i filmfärgen på hur han lever ett typiskt grå "svensson"-liv, 
medan hon har ett glatt och härligt.

Falska Sandy, som varit smart nog att välja en person med unisex-namn glider runt i Florida och frossar i onödiga prylar, frisyrer och säljer fejk-ID till andra. Bara på första mötet med äkta Sandy, försöker hon snuva honom på pengar... 

Jag tyckte filmen kändes smått lång, men jag skrattade en hel del. Det var ett par karaktärer dock som jag inte fattade vilka de var. Hängde nog inte med så bra i början (lite trött...). Den förtjänar nog lite högre poäng än den har fått hittills på iMDB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

We ♥ comments