28 maj 2012

Game of Thrones

Sara har gått och köpt sig själv 100 % lycka; första säsongen av Game of Thrones i format av en dvd-box.


Resan börjar bakom murarna där nattens väktare försöker skydda de sju kungadömerna i Westeros. Hon fick snabbt se ondskefulla väsen i "The Haunted Forest", med iskalla blå ögon (btw helt underbart blå!) och no mercy som ledord. Därefter spelas det magiska introt >klicka här<, så om du inte fastnade av början med de vita vandrarna, så gör introt det;)

I serien får du följa familjen Stark (som hela världen hejar på, basånivet), kungafamiljen Baratheon (vilket innebär att man tar det man vill ha), familjen Lannister (som är ingifta med kungafamiljen och innehåller en skara av de ondaste människorna i serien, samt lärde Sara att för vissa är incest faktiskt bäst) och sist men inte minst har vi familjen Targaryen (de är kända som "drakarna" och får sitt namn rättvisa i sista avsnittet av den första säsongen, dessutom blir de ingifta med de fruktade Khalerna vars motto innebär att blod är ett måste till och med på bröllop, äta hästhjärtan är liksom sååå naturligt).


Så varför är det så bra att ha en dvd-box, förutom det uppenbara att kunna glo timme efter timme på en serie vars like världen inte skådat förut? Jo, du får en fuskkarta över de sju kungadömerna över Westeros, familjeträden över huvudfamiljerna och dessutom kan du välja text till om du vill ha det:D
Ifall du är fransos, kan du lyssna på serien i dubbad franska (låter scary.. men jag skall ikke döma). Det är bra kvalitèt på serien och rollfigurerna är trovärdiga, de flesta skådisarna är inte kända (för Sara i alla fall), vilket gör det betyderligt lättare att följa storyn.

Storyn är som ni redan kanske har förstått helt underbart bra, du kanske har tänkt att ha ett liv.. men nej, om du börjar titta måste du fortsätta. Det bästa är om du redan fixat matlådor, annars så kan du se detta som den ultimata bantningskuren. För du vill verkligen inte lämna teven/datorn eller vad du nu behagar att använda för forum för att åtnjuta dessa intriger. Sara säger: Se till att se denna serien, visserligen är hon superglad att hon har karta och allt, men huvudsaken är att ni ser den. Annars har ni missat något storslaget. Då ni inte missat denna superblogg så vet hon att ni kommer att åtnjuta Game of Thrones snarast;)

Translation: Game of Thrones - a good reason to say goodbye to your social life.

1 kommentar:

We ♥ comments