14 maj 2012

It's a Geeky Wonderland.

Det var en gång en solig och tråkig dag. Tina och Marianne satt på golvet hemma hos Marianne, rätt så döda, eftersom de hade varit och dött lite på löpbandet på gymmet. De hade förmodligen brist av syre i hjärnan, eftersom de plötsligt blev väldigt filosofiska. "Vad är meningen med livet" (fast det var nog inte direkt precis den frågeställningen - utan närmare "Vad ska man göra med sitt liv egentligen?")


Båda två kände sig som de satt fast med sitt liv. Inget roligt på gång, nyskilda från sina före detta killar och ingen karriär någonstans.
"Varifrån ska man få ett jobb man älskar, när det inte finns några jobb där ute (i Örebro.)"
"Vi borde göra någon jävla awesome grej tillsammans."
"Ja typ, börja en tidning. Som är jävligt awesome."
"Ja! Eller en blogg! Liksom slå ihop våra jävligt smarta skallar (inte ordagrant alltså) och göra något häftigt!"


Och så tog syret slut. Och diskussionen ledde vidare till något annat, som typ hur mycket energidricka som behövs för att få en att återuppstå från träningsdöden. Det gick ett par veckor eller kanske en månad - och diskussionen kom upp igen. Förmodligen under samma omständigheter.


"Men om vi nu ska fixa någon jävla bra grej då, vad ska det vara?"
"Rolig i alla fall. Och något vi kan. Vad kan vi?"
"Vara roliga och sarkastiska.. "
"Indeed. Hmm vad annat?"
"Vi är töntiga.. "
"Fan, vi har ju ingen erfarenhet av något."
"Ja, förutom att blogga.."
"Ja men en blogg! Typ en tönt, nej nördblogg! Inriktat till tjejer! Typ."
"Jaa! Och massvis med humor och sarkasm! Och lolcats!"
"Jaa!"


Och därifrån började idén. Vi satte oss i timmar och diskuterade vad vi skulle skriva om. Vad vi skulle göra. Planerade. Hur vi skulle ta över världen. Vi kontaktade vår trogna tredje amiga - Sara - och frågade utifall hon ville joina oss i vår plan på att ta över världen. Hon var med på en sekund, dock bara om hon fick ha en sjuksköterskemössa på bilden i headern. Givetvist, nemas problemas.


Och typ så gick det till, när TinA och Marianne kom på idén för denna blogg och värvade med Sara. Man kan väl säga att bloggen var oundviklig, alltså att vi tre skulle börja samarbeta inom en blogg. This was ment to be.


Vad kommer bloggen handla om då?


Film. Spel. Broderier. Musik. Spelningar. Nördiga prylar. Teknik. Tips och tricks om vad som händer i världen. Nördiga äventyr. Scifi. Skräck. Serier. Böcker. Allt möjligt.


Vad kommer bloggen inte handla om?


Trender i modevärlden. Smink (om det inte är Bat-approved.) Onördiga saker som Luis Vuitton-väskor, Shabby Chic-inredning, handla mjölk och kärleksproblem.


Hur ofta kommer vi skriva då?


Minst en gång om dagen! Så nej, ni behöver inte gå länge utan att få läsa om spännande saker.


Vilka fan är vi då?




Marianne kommer ursprungligen från Helsingfors i Finland (ja, hon pratar muminsvenska). Hon har nu bott nästan 5 år i Sverige ( i Göteborg, Töreboda (...) och nu Örebro.) Hon är 29 år, men känner sig som 20 (och beter sig som hon var det med.) Hon studerar systemvetenskapliga programmet på Örebro Universitet, på andra året - det går väl lite sådär (sakta men säkert.) För hon vet inte riktigt vad hon vill bli när hon är stor (det enda hon vet är att hon ska bli sjukt awesome.) Annars kollar hon gärna på film (scifi, skräck, action) och serier, pysslar och broderar, ritar lite och spelar spel. Eller så läser hon böcker (fast hon glömmer alltid bort namnet på böckerna hon läst.) Hon älskar katter, men är för allergisk för att skaffa en. Lider av för livlig fantasi, klumpighet, kort stubin och storhetsvansinne, clown -, häst- och spindelfobi. Annars skulle hon nog säga, att hon är typ den roligaste personen i universum. Hon är dessutom barnsligt förtjust i saker som glittrar och nagellack och spenderar förmodligen lite för mycket tid med att andas på acetonånga. Slutligen är hon lite kär i Batman - men det är en hemlighet - så berätta inte för någon! Det är Marianne som är ansvarig för bloggens design (utifall ni skulle vilja anställa henne som grafisk designer eller nåt liknande awesome - skicka mail på geekwonderland at gmail punkt com!)




Sara är från Götet, Sveriges medelpunkt för allt som är gött. Hon blev influerad med norskhet av sin mor, vilket innebar att hon talade svorska som liten. Har flyttat runt som en liten nomad runt om i Sverige och Norge, cirkus 23 gånger och fastnade liksom i Örebro (gnällbältets huvudstad). Hon studerar sjuksköterskeprogrammet och blir färdig nu till sommaren, vilket innebär att hålla koll en massa patienter, medarbetare och sig själv. Hon vill även bli en riktigt grym författare när hon blir stor, men måste invänta det storslagna genomslaget innan hon blir det hon är menat för. Vill ha två hundar och två katter, gärna en cirkus, men det får väntas tills hon blir den grymma författaren. Hon har även väntat på sin vampyr i 6 år, det är en seg vampyr som dessutom gjort sig skyldig till att hon hunnit åldras till 24 år redan. Hon är livrädd för tråkiga människor, matlagning och höga höjder. Läser böcker som kallas ”obligatorisk kurslitteratur” och har ibland vågat byta ut dessa mot en och annan mer spännande bok. Sara är en livlig person som tycker att livet går ut på att vara enkelt och ha kul. Hon har en hemlighet, hon tror på spöken och ibland på gud, detta brukar sammanfalla dock.




TinA kommer från Sveriges egna mekka - Ullared och har fyra yngre orcher till syskon. Genom barndomen har hon överlevt hårdragning, arga leken, snodda klädesplagg, filmstrid och få den största tårtbiten. Örebro är den första staden hon bor i och därmed automatiskt efterbliven i trender och ligger efter i princip allting. Som 16-åring bestämde hon sig för att ta hand om både sig själv och världen ensam och flyttade till denna stad. Har pluggat en del CSS och Adobes program och lärt sig själv en hel del HTML. Ett sinne för datorspel hade tidigare utvecklats och efter 20-årsstrecket var det främst World of Warcraft och Sims 3 de senaste mest använda programmen på datorn. TinA har två levande gosekatter som betyder mer än hennes samling med Betty Boop och random döskalle-prylar. Har alltid varit den lugna och försiktiga typen, men drar alltid fram en klockren kommentar när folk minst anar det. Hon gillar att vara positiv trots att hennes mörka kläder kanske ger ett annat intryck och framförallt ska mungiporna mötas bak i nacken varje dag!


Vad är idén med bloggen?


En rolig och nördig blogg. Främst för tjejer, men vi vet att killar också kommer hänga med på vår resa (bara för att vi är så jävla coola.) Att alla ska få vara precis sådana de vill vara. Och att ha kul. Helt jävla awesome alltså.


Hur ska ni ta över världen då?


Genom att få er och dö i skratt och bli sjukt beroende av våra inlägg, så ni inte kan sova på natten för ni längtar till nästa inlägg.


Och typ så var vi klara med att kort presentera oss själva och berätta vad bloggen kommer gå ut på. Ni är hjärtligt välkomna och följa oss på våra äventyr. Keep calm and keep being awesome! 


/Translation: We are the geeks in wonderland. Lower your IQ and surrender your inhibitions. We will add your biological and intellectual distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

We ♥ comments